2023. évi HE tagság, Állami horgászjegy, ESZH és Területi engedélyek megújítása

Marcali és Vidéke Horgászegyesület

a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének tagja

 

TÁJÉKOZTATÓ

a 2023. évi tagság, Egységes Szövetségi Hozzájárulás, Állani Horgászjegy, területi jegyek megújításával kapcsolatos tudnivalókról

 

  1. A évi kitöltött és összesített fogási naplók leadása 2023. február 1. és február 28-a között esedékes. Késedelmes leadás esetén az Állami horgászjegy árának kétszeresét kell pótdíjként befizetni! Aki ragaszkodik ahhoz, hogy már januárban leadja a Fogási naplóját, azt kérjük, hogy ezt félfogadási időben az irodában tegye meg.
  2. A kényszerű takarékossági intézkedések miatt 2023. január elsejétől 10-éig a Civil Ház zárva tart, ezt követően pedig a nyitvatartási ideje lecsökken. Így további intézkedésig az irodánkat a hét három napján használhatjuk. Emiatt változik a 2023. évi horgászokmányok, engedélyek megújításának a rendje.

Az előző évi fogási naplók január 10-től adhatók le, illetve az új horgászengedélyek ugyancsak január 10-től újíthatók, vásárolhatók meg félfogadási időben a HE irodában.

  1. Az elmúlt évek során minden horgászunk egy személyes profilt/fiókot, regisztrációs felületet kapott a HORINFO rendszerben, melyet az internetről bármikor megnyithat, megtekinthet.
  2. Új tagság létesítéséhez a jelöltnek az első két teendője:
  • MAGYAR HORGÁSZKÁRTYÁRA történő regisztráció. Javasoljuk az online regisztrációt, ehhez a horgaszjegy.hu felületen lehet regisztrálni. Ha on-line nem sikerül a regisztráció, akkor félfogadási időben a HE munkatársa segít azt elvégezni. A horgászkártya 5 évig érvényes, és egyebek mellett tartalmaz egy balesetbiztosítást is, mely a horgászat során előforduló esetleges balesetekre vonatkozóan segíti a horgászt. A horgászkártyáért 2.200.- Ft-ot kell bankkártya segítségével, illetve Postán befizetni. A gyermek horgásznak csak regisztrálnia kell, az pedig ingyenes.
  • A regisztrációt követően lehet bejelentkezni a horgászvizsgára. Vizsgázni helyben, az előre megadott vizsgaidőpontokban a Civil Házban lehetséges. A vizsgára a horgász regisztrációt követően a személyes profilra történő bejelentkezést követően lehet jelentkezni. Onnét kérhető le a vizsga tananyaga, és a gyakorló vizsgatesztek Ez utóbbiak képezik a vizsga anyagát is, ezért fontos a teszteknek a gyakorlása. A vizsga digitális formában történik, és ingyenes. A 2023. évre tervezett vizsgaidőpontokat a Munkatervünk tartalmazza, amit megtalálhat a honlapukon.
  1. A már horgászvizsgával rendelkező Horgász az Egyesületi, MOHOSZ, illetve Szövetségi tagságát, Állami horgászjegyét, a Területi jegyének megvásárlását félfogadási időben a HE irodában intézheti.
  2. A 2023. évi tagsági, illetve horgászokmányok díjait egy táblázatba foglaltuk, amely megtalálható és tanulmányozható a mellékletben, vagy a honlapunkon.

 

A BALATONI, NYUGATI-ÖVCSATORNAI TERÜLETI JEGYEK RENDSZERE, ÉS A BALATONI HORGÁSZREND IS VÁLTOZOTT!!! Pl.: a parti jegy alapesetben partközeli csónakos horgászatra nem jogosít!!!

A horgászjegyek értékesítése az előző évihez hasonlóan zajlik, és azokat január 10-től lehet megvásárolni.

A Magyar Horgászkártya kivételével az összes díj befizetése az Egyesület számlájára történik. Ezért azokat a Takarékbank Zrt-nél vezetett 66900038-11018410 számlaszámára történő egy összegű befizetéssel lehet rendezni. Ugyanezek a díjak természetesen egy összegben on-line is átutalhatók ugyanerre a számlaszámra (a gyorsabb ügyintézés érdekében ez erősen ajánlott is!!!). Ha valaki az átutalás napján kívánja a tagságát megújítani, úgy kérjük, hogy a befizetési bizonylatát hozza magával (a befizetést követő naptól az átutalás már megjelenik a banki kivonatunkon, ez esetben már nincs szükség a bizonylatra).

  1. ELÉRHETŐSÉGEK:

Iroda címe:          8700 Marcali, Orgona u. 2. fszt. 4.

Ügyintézés:           január 10-től félfogadási időben az irodában.

Telefon:                Bedő Sándorné ügyviteli munkatárs:                      30/414-58-53

                             Kiss Lajos elnök:                                           70/319-88-28

                             Horváth Zoltán elnökhelyettes:                    70/611-46-35

Terjék András titkár:                                    30/398-18-27

E-mail címünk:   marcalihe@marcali-he.hu

Honlapunk:         www.marcali-he.hu

  1. FÉLFOGADÁSI IDŐ:

Januá10-től:                     kedden:                       09.00-től 11.00-ig

                                         szerdán:                      13.30-tól 15.30-ig

Február 1-28-ig:

                                         kedd, csütörtök:         9.00-11.00,  illetve 13.30-15.30

                                         szerdán:                      13.30-15.30-ig

                                         hétfőn és pénteken a Civil Ház zárva tart, nincs félfogadás

Március, április, május hónapban:

kedd:                          9.00-11.00,

szerda:                        13.30-tól 15.30-ig.

Június. július, augusztus hónapokban:

szerdánként:              13.30-től 15.30 óráig.

Szeptember, október, november, december hónapokban:

telefonon történő előzetes egyeztetés alapján.

 

Üléseinkre, programjainkra postai levélben külön meghívót, értesítést nem küldünk, ezért kérjük a Horgásztársakat, hogy kísérjék figyelemmel e-mail levelezésünket, munkatervünket, a honlapunkat, illetve az iroda bejárati üvegportálján belül elhelyezett hirdetményeinket.

 

Horgászsikerekben gazdag boldog új évet kíván a HE elnöksége!

Legutóbbi hírek

Hírarchívum