Horgászvizsga és élményhorgászat a szakköröseinknek

Horgászegyesületünk a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Programjának (HUNOP) pályázati támogatásával 2022/23-ban is szervezett sporthorgász szakköröket a Marcali Mikszáth Kálmán és a Noszlopy Gáspár Általános Iskola horgászat iránt érdeklődő diákjai részére.
A 15-15 fős szakköröket az intézmények horgász tanárai: Horváth László és Schuller Tibor vezették. Az egyesület és a szakkörök közötti koordinációs feladatokat Horváth Zoltán tanár, HE elnökhelyettes végezte.
A résztvevők a szakköri foglalkozásokon megismerkedtek az alapvető horgászati ismeretekkel, halfajokkal, horgászfelszerelésekkel, horgászmódszerekkel. Ebben segítségükre volt a MOHOSZ által biztosított tanulói munkafüzet, melyet kiegészített egy-egy tanári kézikönyv, és az alapvető horgászfelszereléseket tartalmazó tanulónkénti egységcsomag. A diákok a foglalkozásokon felkészültek a horgászvizsga letételére is. Szülőjük, gondviselőjük, vagy tanáruk segítségével horgásznak regisztráltak, majd bejelentkeztek a május 6-ára szervezett horgászvizsgára. A vizsgán 24 vizsgázó vett részt, és közülük azt 23-an teljesítettek sikerrel. A vizsgabizottság megállapítása szerint a felkészültségük többségében jó szintű volt. Akinek a vizsga nem sikerült, illetve akik valamilyen ok miatt nem tudtak részt venni, azok egy későbbi időpontra bejelentkezve kapnak lehetőséget a sikeres vizsga letételére.
A szakkörök legizgalmasabb foglalkozására, a bemutató horgászatra (élményhorgászatra) ugyancsak május 6-án került sor, melyre autóbuszokkal mentünk a Cigány-árokra. A szakkörvezetők munkáját a helyszínen a HE elnökségének tagjai, illetve néhány horgász hozzátartozó is segítette. Közreműködtek a felszerelések összeállításában, javításában, a csalik feltűzésében a kifogott halak horogról történő megszabadításában. Az apróbb-nagyobb keszegek, ezüstkárászok szépen jöttek. Szinte mindenkinek sikerül legalább pár halat fogni. Az ifjú horgászoknak az élményhorgászat – nem cáfolva az elnevezést– valóban élményt jelentett. A helyszínen a jó hangulatú horgászat mellett megfelelő gyakorlati alapismeretekre is szert tehettek.
Köszönet a szakkör minden segítőjének: a MOHOSZ-nak, a BHSZ-nek, a szakkörvezetőknek és egyesületünk vezetőségi tagjainak a pályázati támogatásért, a közreműködésért!
A képeket Terjék András HE titkár és Szijártó Ferenc HE elnökségi tag készítette.

rbt

Legutóbbi hírek

Hírarchívum