FElhívás!

Kedves Marcali Horgásztársak, Természetbarátok!

Az ország számos vidékéről, de külföldről is sokan látogatnak el horgászni a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki partszakaszára. A csatorna messze környékén híres a jó megközelíthetőségéről, a szép környezetéről és a halbőségéről. Mi Marcaliak is szívesen töltjük itt horgászattal az időnket.
A Marcali és Vidéke HE tagjai a Nyugati-övcsatornán horgászva gyakran tapasztalják, hogy a vízparti horgászhelyek szemetesek. Tudjuk, hogy a rendetlenül otthagyott horgászhelyekért, az elszórt szemétért legkevésbé a mi horgászaink a felelősek. De mi, akik jószerivel helybeli horgászoknak számítunk, felelősséget érzünk az általunk oly sokat látogatott vízpart szépségéért, tisztaságáért. És, mert mi is szeretünk tiszta, rendezett környezetben horgászni, Egyesületünk az elmúlt évben már csatlakozott a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!”
országos akcióhoz. Ennek keretében horgásztársaink a Nyugati-övcsatorna mintegy 3 km-es partszakaszát tisztították meg az elszórt szeméttől. A tavalyi akciónk sikerén felbuzdulva az idei közgyűlésünkön úgy döntöttünk, hogy ez évben is kapcsolódunk az országos akcióhoz. Az idei akciónkat is a Nyugati-övcsatornára tervezzük, mégpedig a Balatonújlakról a Nyugati-övcsatornához vetető út parti csatlakozásától az onnét északra eső, autópálya hídig húzódó partszakaszon. Az Elnökség ezért felkéri a Horgásztársakat, a természeti környezet kedvelő polgárokat, hogy 2016. április 29-én (pénteken) délután 15.00 órától szánjanak egy délutánt arra, hogy rendbe tegyük, „kitakarítsuk” a Nyugati-övcsatornának ezt a –mintegy 3 km-es– partszakaszát.
Bízva abban, hogy akciónk a horgásztársak és a természetbarát polgárok körében egyaránt meghallgatásra talál, hívunk és várunk minden környezetbarát aktivistát, kapcsolódjon az akciónkhoz!

Találkozzunk tehát a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki törött fahídjánál április 29-én 15.00 órakor, és tegyük tisztává, széppé ezt a csatornaszakaszt! Gyűjtő zsákokról, kesztyűkről és az összegyűjtött hulladék elszállításáról a szervezők gondoskodnak.

Üdvözlettel:

Rott Endre
titkár

Kiss Lajos
elnök

Szijártó Ferenc
elnökségi tag, szervező

Legutóbbi hírek

Hírarchívum