Őszi Egyesületi Halfogó Nap, Aradpuszta, 2022.

Az elmúlt évek koronavírus járványa miatt két halfogó napunk is elmaradt. Ezért a Közgyűlésünk azt javasolta, hogy az idén ősszel is rendezzük egy halfogó napot (horgászversenyt). Ennek jegyében az elnökség szeptember 18-ára szervezte meg a programot, hagyományosan az aradpusztai horgásztónál.

Az alkalom a közös horgászat élményén túl ismét lehetőséget nyújtott a horgásztársaknak a beszélgetésre, tapasztalatcserére, és a közelünkben lévő gyönyörű horgásztó tesztelésére. Az egyesület programjaiba illeszkedő klubnapon a szervező vezetőségi tagokon túl 17 felnőtt és 5 gyermekhorgász vett részt. Teljes létszámban ott volt az egyesület vezetősége (mint versenyszervezők, versenybírák, illetve programszervezők), valamint családtagok és érdeklődők (11 fő).

Legeredményesebb horgászaink felnőtt kategóriában:

  1. helyezett Vizes Tamás 4900 g (4 db) kifogott halával amivel elnyerte az első helyezettnek járó arany trófeát,
  2. helyezett Perák János lett a kifogott 4650 g (2 db) halával, melyért ezüst trófea díjat vehetett át.
  3. helyezést Kéméndi Gyula horgásztársunk érte el, aki 700 g tömegű (1 db) halával bronz trófeát vehetett át.

Gyermek kategóriában:

  1. helyezett: Jángli Ádám 800 g, (1 db),
  2. helyezett: Jángli Benedek 350 g kifogott halával.

A trófea elismeréseken túl minden versenyző horgásztársunk 1-1 kg etetőanyagot, valamint egy halhosszúság mérőszalag ajándékot, a gyermekek pedig egy-egy csokoládét is kaptak.

A 22 horgásztársunk a négyórás horgászat alatt 11,550 kg, a versenybe beszámítható halat (méretes pontyot, amurt és kárász) fogott! Szép számmal fogtak azonban méreten aluli pontyot is, ez azonban az országos horgászrendi szabályok miatt a pontszámba nem számított bele.

Gratulálunk a legeredményesebbeknek, és miden résztvevő horgásztársunknak!

A szakmai program Szijártó Ferenc versenyszervező elnökségi tag értékelésével, a díjak átadásával folytatódott, majd az ugyancsak Szijártó Ferenc által elkészített kitűnő vadpörkölt ebéddel zárult.

Megköszönjük a hathatós szervező és közreműködői munkáját a nap fő szervezőjének, Szijártó Ferenc elnökségi tagnak, továbbá Terjék András titkárnak, Zajcsuk Eliza elnökségi tagnak, Cser László EB elnöknek valamint Bedő Sándorné Marika ügyviteli munkatársunknak, valamint az önkéntes segítő családtagoknak is.

A nap programjának eredményes és színvonalas lebonyolításához a Marcali Város Önkormányzatának Civil Kapcsolatok, Idegenforgalmi, Sport és Ifjúsági Bizottsága 50 ezer Ft pályázati támogatást biztosított. Köszönjük! A pályázati támogatást díjakra, jutalmakra, és egyes rendezési feladatokra fordítottuk.

Megköszönjük a horgásztó tulajdonosának, Meiszterics Jánosnak a kellemes halfogó napi élményt!

A teljes eredménylista a lenyíló táblázatban itt böngészhető: Eredmények, felnőtt kat. Eredmények, gyermek kat.

A rendezvényen készült képeket Simon József horgásztársunk készítette. Megtekinthetők itt.

Köszönjük!

 

Elnökség

Legutóbbi hírek

Hírarchívum