TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

FELHÍVÁS! 

Kedves Horgásztársak!

Az ország számos vidékéről, de külföldről is sokan látogatnak el horgászni a Balaton vízrendszeréhez tartozó Nyugati-övcsatornára. A csatorna messze környéken híres a jó megközelíthetőségéről, a szép környezetéről és a halbőségéről. A Marcali és Vidéke Horgászegyesület horgászai is szívesen töltik itt horgászattal az idejüket.

A Nyugati-övcsatornán horgászva gyakran tapasztaljuk, hogy a vízparti horgászhelyek néha szemetesek. Tudjuk, hogy a rendetlenül otthagyott horgászhelyekért, az elszórt szemétért legkevésbé egyesületünk horgászaik a felelősek. De mi, akik jószerivel helybeli horgászoknak számítunk, felelősséget érzünk az általunk oly sokat látogatott vízpart szépségéért, tisztaságáért. És, mert mi is szeretünk tiszta, rendezett környezetben horgászni, egyesületünk az elmúlt években már többször csatlakozott a

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!”

országos akcióhoz, melynek keretében horgásztársaink a Nyugati-övcsatorna mintegy 1-1,5 km-es partszakaszát tisztították meg az elszórt szeméttől.

A korábbi évek sikerén felbuzdulva az idei közgyűlésünkön úgy döntöttünk, hogy ez évben is kapcsolódunk az országos akcióhoz.

Az idei akciónkat a Nyugati-övcsatorna kéthelyi betonhídjától a nyugati partszakaszon déli irányba indulva tervezzük lebonyolítani.

Az Elnökség ezért felkéri a Horgásztársakat és a természeti környezet kedvelő polgárokat, hogy

  1. május 8-án 8.00 órától

szánjanak egy délelőttöt arra, hogy rendbe tegyük, „kitakarítsuk” a Nyugati-övcsatornának ezt a –mintegy 1-1,5 km-es– partszakaszát.

Bízva abban, hogy akciónk a horgásztársak és a természetbarát polgárok körében egyaránt meghallgatásra talál, hívunk és várunk minden környezetbarát aktivistát, hogy kapcsolódjon az akciónkhoz! Jelentkezni lehet az egyesület e-mail címén: marcalihe@marcali-he.hu.

Találkozzunk tehát a Nyugati-övcsatorna kéthelyi betonhídjánál május 8-án 8.00 órakor, és tegyük tisztává, széppé ezt a csatornaszakaszt!

Gyűjtő zsákokról, kesztyűkről és az összegyűjtött hulladék elszállításáról a szervezők gondoskodnak. Az akcióval kapcsolatos további részletes információk megtudhatók a http://szelektalok.hu/teszedd-onkentesen-a-tiszta-magyarorszagert-2022/ országos honlapról.

Üdvözlettel:

Kiss Lajos                               Szijártó Ferenc                                              Terjék András

elnök                       elnökségi tag, felelős szervező                                          titkár

Legutóbbi hírek

Hírarchívum